Informații contact

 • Șef – Rotaru Laura

 • Componenta – Copil

 • Adresa – Piatra Neamț, Valea Albă, 35

 • Email – crzcddgaspc@yahoo.com

 • Telefon – 0734-885452  /  0233-236951

 • Program de lucru – Luni – Joi – 07.30 – 16.00, Vineri – 07.30 – 13.30

Situat la incidenţa cadru natural-cadru urban, Centrul este avantajat de această amplasare atât pentru îndeplinirea obiectivelor de recuperare propuse cât şi de socializare prin libera deschidere faţă de mediul natural. De asemenea, legătura cu oraşul este făcută prin căi de acces disponibile în orice anotimp şi cu mijloace de transport în comun.

          Destinat copiilor cu dizabilități, CRZCD Piatra Neamț își propune recuperarea dizabilității beneficiarilor în limita capacităţii reale, ceea ce implică antrenarea părinţilor în toate activităţile specifice centrului.

          Programul de recuperare, în funcţie de cerinţele generale și specifice ale beneficiarului, poate cuprinde următoarele categorii de terapii:

–         Kinetoterapie în cadrul căreia specialistul folosește următoarele metode: mobilizări articulare, posturări, stretching, exerciţii statice si dinamice, exerciţii cu rezistentă, tehnici FNP, metoda Kabat, metoda Costillo Morales, metoda Bobath, metoda Margaret Rood, metoda Le Metayer, metoda Vojta, platforma MIRA.

–        Servicii psihologicePsihologul se întâlneşte cu acei copii care comunică cu dificultate cu cei din jur, le este greu să-şi exprime emoţiile, să se adapteze, la cerinţele şcolare, să se îngrijească singuri şi să se deplaseze fără ajutor. Beneficiarii programelor de recuperare psihologică sunt acei copii care au fost diagnosticaţi cu tulburări în dezvoltarea psihică şi emoţională (TSA, sindrom Down, sindrom genetic etc.).

–         LogopedieSunt multe cazurile în care un părinte apelează la ajutorul unui logoped: de la tulburări de pronunție (nu spune anumite sunete, le omite sau le înlocuiește), nu vorbește ca ceilalți copii de vârsta lui, nu poate citi sau scrie,  se bâlbâie, este ecolalic până la exersarea dicției (ca formă de rafinare a vorbirii)

  –      Educație non formală care utilizează terapia prin învățare (jocul didactic), terapie ocupațională, terapia prin joc.

 –       Ergoterapie în cadrul căreia specialistul este preocupat de însuşirea de către copil a unor deprinderi de viaţă  cu un nivel redus de funcţionare, precum şi de învăţare a unor noi deprinderi şi abilităţi menite să le compenseze pe cele dispărute sau insuficient dezvoltate.

DACĂ AI UN COPIL CU CERTIFICAT DE HANDICAP, IATĂ CE TREBUIE SĂ FACI!

Depui o cerere la DGASPC Neamț în care soliciți admiterea copilului în centru, iar la cerere vei anexa:

 • copie a certificatului de handicap,

 • copii după actele de stare civilă pentru copil şi familia acestuia,

 • acte din care sa rezulte starea materială a familiei,

 • certificate de atestare fiscală,

 • acte medicale de dată recentă şi privind istoricul bolii copilului şi tratamentelor efectuate,

 • ancheta socială,

 • adeverință elev, dacă este cazul.

         După Admiterea cererii, copilul va efectua următoarele analize medicale: VDRL, exudat faringian, coproparazitologic, coprobacteriologic, test HIV, aviz epidemologic, iar pentru părintele însoțitor – MRF.

           Criteriile de admitere în cadrul CRZCD sunt: copiii încadraţi într-un grad de handicap, statut social precar, în limita locurilor disponibile, în condiţiile în care serviciile oferite acoperă nevoile utilizatorilor,

          Echipa de specialiști ai CRZCD Piatra Neamț este formată din: șef centru, Laura Rotaru, sociolog: Narcisa Costan, asistent medical: Erika Achiței,  psiholog: Liliana Agafiței, Sorana Mihăilă, Raluca Apintei, logoped: Dorina Țifrea, Elena Băluț, Elena Diaconu, kinetoterapeut: Mihaela Mateciuc, Mihaela Balint, Rozalia Țocu, instructor educator activități de resocializare: Ionela Borșuc, Ludmila Răileanu, Ofelia Radu.