Trupa de actori amatori a Complexului rezidențial de servicii sociale (CRSS) Roman a obținut locul III la Festivalul Național – Concurs de Teatru «D-ale lui Caragiale», ediția a IV-a, eveniment organizat în data de 15 iunie 2023 de DGASPC Prahova și Consiliul Județean Prahova.

5 dintre „actorii“ din trupa de teatru a centrului numită „Mușatinii veseli“ au prezentat pe scena festivalului de la Ploiești piesa de teatru „CFR“ de Ion Luca Caragiale, special aleasă pentru a fi în spiritul concursului.

A fost prima participare a CRSS Roman și se pare că a fost de bun augur. La toate edițiile organizate până acum au participat beneficiarii centrelor pentru adulți din Neamț și de fiecare dată s-au evidențiat, obținând premii sau mențiuni.

Evenimentul organizat deja de 6 ani de DGASPC Prahova și destinat persoanelor cu dizabilități instituționalizate în țară este o oportunitate pentru beneficiari de a se reuni într-un cadru prietenos și de a interacționa. Pregătirile pentru fiecare participare încep cu mult timp înainte și este un uriaș efort de echipă al personalului, întrucât cei mai mulțiu dintre actorii de ocazie sunt persoane cu afecțiuni psihice iar susținerea unui rol, oricât de mic ar fi, reprezintă deja o performanță.