Învierea Domnului – prilej de bucurie și serbare la Complexul Rezidențial de Servicii Sociale Războieni

 

Adulții cu dizabilități din cadrul Complexului Rezidențial de Servicii Sociale Războieni au susținut, zilele trecute, un spectacol dedicat primăverii și Învierii Domnului, eveniment la care au participat și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Neamț.

Protagoniștii ne-au transmis multă emoție prin versurile frumos alese și recitate, prin interpretarea personajelor transpuse în vremea răstignirii și Învierii lui Hristos, prin dans și mișcare. Membrii trupei de teatru VOX au dovedit că premiile obținute, de-a lungul anilor, la festivalurile naționale sunt pe deplin meritate, actoria fiind arta pe care reușesc să o practice cu succes. Sala în care a avut loc spectacolul a fost decorată cu câteva lucrări realizate tot în cadrul Complexului Rezidențial de Servicii de câțiva beneficiari cu reale abilități în ceea ce privește arta plastică. O parte dintre aceștia vor fi transferați în locuințele maxim protejate din cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Dragomirești.

Alături le-au fost specialiștii din cadrul C.R.S.S.Războieni care cu  răbdare, tact și maximă implicare i-au coordonat. Le mulțumim, și cu acest prilej, doamnelor: Ancuța Amariei (educator), Ioana Moisă (educator), Irina Potop (psiholog), Cristina Zburlea (psiholog), Andreea Ghiba (psiholog) precum și Paulei Măzareanu pentru frumoasele costume.

         Ca la fiecare final frumos, gândul ne zboară spre următorul spectacol, convinși fiind că protagonișii vor reuși să ne surprindă și data viitoare cu alte momente frumoase, cu costume deosebite și interpretări pline de emoții.

Prin intermediul proiectului„BARRIER-FREE”, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin programul Operațional Capital Uman 2014-2020, D.G.A.S.P.C. Neamț va reduce numărul persoanelor adulte cu dizabilități din sistemul instituționalizat prin asigurarea serviciilor sociale la nivelul comunității.

Învierea Domnului – prilej de bucurie și serbare la Complexul Rezidențial de Servicii Sociale Războieni