Prin proiectul “BARRIER-FREE”

Zeci de profesioniști în recuperare și îngrijire își încep activitatea

În luna martie a.c., s-a încheiat o primă etapă importantă a proiectului “BARRIER-FREE” prin angajarea a 54 de profesioniști, majoritatea cu specializare în domeniile: asistență medicală, asistență socială, psihologie și kinetoterapie, dar și personal administrativ și de întreținere. În zilele care urmează, aceștia vor intra în contact cu beneficiarii din grupul țintă, aflați încă, pentru scurt timp, în centrele rezidențiale. Le vor cunoaște personalitățile, nevoile, se vor acomoda unii cu alții. Scopul acestor pași este acela ca serviciile nou înființate în cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, Dragomirești să asigure, beneficiarilor care vor fi transferați, îngrijire de calitate, adaptată nevoilor individuale, într-un cadru apropiat de modelul familial.

Reamintim că, în perioada următoare, vor fi transferate, în primă fază, 40  persoane adulte cu dizabilități din centrele rezidențiale din Neamț, în 4 locuințele maxim protejate, din cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, Dragomirești. Aceste spații oferă beneficiarilor confort, intimitate și siguranță.

În cadrul Centrului de zi se vor furniza servicii de abilitare, reabilitare, recuperare prin kinetoterapie, masaj, consiliere pisihologică, logopedie, asistență medicală, activități recreative și de socializare, toate având drept scop creșterea capacității beneficiarilor de a se integra socio-profesional urmând ca ei să aibă un rol activ în societate.

 

Prin intermediul proiectului„BARRIER-FREE”, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin programul Operațional Capital Uman 2014-2020, D.G.A.S.P.C. Neamț va reduce numărul persoanelor adulte cu dizabilități din sistemul instituționalizat prin asigurarea serviciilor sociale la nivelul comunității.

 

info site martie