Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Păstrăveni a organizat marți, 13 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat Barbarei Stamm, care timp de mai bine de 30 de ani a făcut eforturi uriașe pentru îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități din Neamț, fiindu-le unul dintre cei mai devotați și altruiști prieteni.

An de an, la Centrul Păstrăveni aveau loc serbări de Crăciun care reuneau în jurul bradului pe cei 200 de beneficiari și prietenii lor, oaspeți fideli fiind reprezentanții Asociaţiei «Bayerische Kinderhilfe Rumänien e.V» din Germania, în frunte cu doamna Barbara Stamm, care a fost mereu alături, uman și financiar, de Centrul Păstrăveni.

Pentru că anul acesta, Barbara Stamm a părăsit această lume, Centrul Păstrăveni a ținut să îi omagieze memoria, tot în preajma Crăciunului, alături de prietenii din Germania și alți înalți oaspeți care au vrut astfel să îi onoreze amintirea. La eveniment a fost prezent Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, Adrian Niță, prefectul județului Neamț, Sorin Brașoveanu, administratorul public al județului, Carmen Năstase, directorul Centrului Carmen Saeculare și conducerea DGASPC Neamț.

În sala de festivități a centrului, îmbodobită de Sărbătoare, a fost prezentat un film impresionant cu crâmpeie din  vizitele doamnei Barbara Stamm, imaginile stârnind emoția beneficiarilor și angajaților centrului. Ulterior, s-a ținut o scurtă slujbă religioasă de comemorare iar apoi a fost sfințit un monument dedicat Barbarei Stamm, spre veșnică amintire și recunoștință.

Ziua s-a finalizat cu o masă de sărbătoare la care au stat împreună gazdele și oaspeții din Germania împreună cu tinerii din centru, cu toții amintindu-și cu drag și nostalgie de momentele în care așteptau venirea Moșului împreună cu Marea Doamnă Barbara Stamm.

Veșnică și pioasă amintire!