Cunoscutul regizor pietrean Daniel Sandu s-a întâlnit luni, 10 octombrie cu copii din centrele de plasament din Piatra Neamț pentru a le prezenta proiectul Vice Busters, proiect în cadrul căruia DGASPC Neamț este partener.

La întâlnire au fost prezenți pe lângă copiii instituționalizați și Marlena Panduru, director general, Mirela Negruș, director general adjunct, Ana Maria Păduraru, șef Complex de Servicii „Elena Doamna“ Piatra Neamț, Claudia Furtună, șef Complex de Servicii „Ion Creangă“ din partea DGASPC Neamț și Carmen Năstase, director Centrul de Cultură „Carmen Saeculare“.

Daniel Sandu le-a prezentat copiilor proiectul Vice Busters, scopul acestuia și impactul asupra societății, le-a dat câteva sugestii de ralizare a filmulețelor și i-a încurajat să participe la concurs, premiile fiind extrem de atractive. La final, le-a povestit cum se realizează filmele, ce muncă titanică este în spatele fiecărui cadru iar tinerii au fost captivați de poveștile acestuia.

ViceBusters este un concurs de scurtmetraje care pot fi filmate chiar și cu telefonul mobil, create de tineri pentru tineri, fiind un nou concept împotriva viciilor

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț în colaborare cu Centrul de Cultura Carmen Saeculare, Inspectoratul Școlar Județean NeamțDirecția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, Consiliul Județean al Elevilor Neamț.

Scopul Vice Busters este de a-i determina pe copii să conștientizeze modul în care viciile de tot felul îi pot răni. Astfel, într-un mod distractiv, elevii din ciclul gimnazial și liceal, vor conștientiza gravitatea acestor probleme întâlnite din păcate, la tot pasul.

Copiii se pot înscrie până pe data de 15 octombrie cu diverse filmulețe care să ilustreze conceptul lor despre vicii, pasiuni, viață, etc. iar creațiile vor fi jurizate de 3 profesioniști reputați din lumea cinematografiei.

Anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul Galei de premiere a concursului ViceBusters Film Challenge, ce va avea loc la Piatra-Neamț, la Cinema Mon Amour, pe 18 noiembrie 2022.

Daniel Sandu, născut în Piatra Neamț, este scenarist, regizor și producător, fiind deja un nume în domeniul cinematografiei, având la activ numeroase premii naționale și internaționale. Printre cele mai apreciate filme ale sale se numără „Un pas în urma serafimilor“ și „Tata mută munții“.