ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a vizitat luni, 23 mai 2022, două dintre centrele DGASPC Neamț unde i-a binecuvântat pe cei prezenți și a stat de vorbă cu copiii și personalul. Vizitele au avut loc la Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități Piatra Neamț (Sancta Maria) și la Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități (CRZCD) Piatra Neamț, primul fiind un centru rezidențial pentru copii, cel de-al doilea oferind servicii de recuperare copiilor instituționalizați cât și celor din comunitate.

Înaltul prelat a fost însoțit de către părintele protopop Valentin Tofan și a fost întâmpinat de conducerea DGASPC Neamț, de Sorin Brașoveanu, administratorul public al județului Neamț precum și de șefii centrelor pentru copii și adulți din județ.

Așteptat cu emoție, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a vizitat pavilioanele în care locuiesc copiii cu dizabilități, sălile de terapie și recuperare, a discutat cu părinții micuților beneficiari ai serviciilor de recuperare și pentru fiecare a avut un cuvânt bun sau o încurajare. A asistat câteva minute și la atelierele de lucru pentru copii, i-a privit cu drag cum modelau fursecuri și și-a arătat respectul și aprecierea pentru răbdarea și dedicarea personalului. La finalul întâlnirii, a oferit copiilor cadouri simbolice și, impresionat de cele văzute, și-a exprimat dorința de a vedea și alte centre din Neamț, ba chiar să statornicească o colaborare cât mai strânsă între instituții.
Astăzi, centrele DGASPC Neamț destinate copiilor cu dizabilități au avut parte de lumină, blândeţe şi apreciere, concretizate prin prisma vizitei Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan. Astfel, unitățile noastre din Piatra Neamț destinate copiilor cu dizabilități au primit cu emoție vizita Înaltului Părinte care a oferit binecuvântarea arhierească. Simpla sa prezență a luminat sufletele copiilor și părinților, tuturor oferindu-le speranță și credință”, a spus Mirela Negruș, director general adjunct Protecția Copilului DGASPC Neamț.