10 copii care în prezent beneficiază de servicii de recuperare și terapii gratuite la domiciliu prin intermediul echipei mobile a proiectului „Mobilitate fără bariere pentru copii cu dizabilități“, implementat de DGASPC Neamț, au primit daruri de Paște. Cadouri au fost oferite și frățiorilor acestora, în total fiind 21 de copii pentru care au fost pregătite mici surprize.

Darurile au fost achiziționate din donații și au fost oferite cu drag și emoție pentru a însenina chipurile copiilor și a le mai alina un pic suferința. Totodată, s-au dorit a fi și un semn de respect și admirație pentru copiii cu dizabilități și părinții acestora, adevărați eroi care își duc poverile cu demnitate și optimism, reușind să depășească limite de neimaginat.

Echipa mobilă este un serviciu de asistenţă socială, psihologică şi de recuperare oferit la domiciliu și este menit să prevină instituţionalizarea copiilor. Este singurul astfel de serviciu din Roman și a fost înființat de DGASPC Neamț prin intermediul proiectului „Mobilitate fără bariere pentru copii cu dizabilități” Cod SMIS 2014+:130376, finanțat prin POCU. Acest proiect cu finanțare europeană este complementar altor trei proiecte cu finanțare POR REGIO prin intermediul cărora se va realiza dezinstituționalizarea copiilor de la Romanița.