Gabriel Stan, în vârstă de 15 ani, a obținut la sfârșitul săptămânii trecute locul 1 la Cupa României la cadeți, lupte greco-romane, reușind să surclaseze zeci de sportivi de top din toată țara. Este o nouă performanță remarcabilă pentru băiatul provenit din cadrul Complexului de Servicii Elena Doamna din subordinea DGASPC Neamț.

Cupei României la lupte cadeți U17 a avut loc în perioada 1-3 aprilie la Targu Mureș și a reunit peste 350 de sportivi din toată țara ce au concurat la diverse categorii.

Gabriel Stan a reușit să se clasifice pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, confirmând astfel faptul că nu degeaba este considerat drept o mare speranță a sportului românesc.

Gabriel Eduard Stan, din cadrul CS Elena Doamna, are 5 ani și un palmares impresionant în domeniul luptelor sportive, obținând numai anul trecut premii remarcabile. Gabriel este sportiv în cadrul Clubului Sportiv Ceahlăul și component al Lotului Național de excelență al României la Lupte Greco-romane. În aprilie 2021 a obținut locul I la Turneul Internațional Wrestling Challenge Cluj Napoca și locul I la Cupa României U15. În mai a luat locul I la Campionatul Național Individual U15 și locul I la Turneul Internațional de Cadeți. De asemenea, a obținut medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Sofia, Bulgaria, fiind cea mai reprezentativă realizare a sa.

Este un copil remarcabil, plin de talent și seriozitate și care continuă seria luptătorilor de top care provin din centrele DGASPC Neamț.