Proiectul „BARRIER-FREE”, implementat de DGASPC Neamț, a fost mediatizat, săptămâna aceasta, în localitatea Pipirig. În cadrul acțiunii de promovare, responsabilul cu informarea și publicitatea din cadrul proiectului s-a întâlnit cu reprezentantul autorității publice locale și a distribuit pliante informative specialiștilor din primărie și în comunitate.

Localnicii au fost informați că în cele trei locuințe care se vor construi în comuna Pipirig vor fi transferate persoane cu dizabilități din centrele rezidențiale care vor beneficia de servicii de tip locuință protejată, iar în centrul de zi vor fi acordate și servicii de kinetoterapie, consiliere psihologică și asistență medicală, la care vor avea acces nu doar persoanele cu dizabilități ci și cei din comunitate. La finalul acțiunii, edilul comunei, dl. Vasile Dorneanu, ne-a asigurat de sprijinul său în implementarea proiectului.

Reamintim că, obiectivul proiectului este dezvoltarea unui program integrat de servicii la nivelul comunităţii care să contribuie la reducerea numărului de persoane adulte cu dizabilităţi instituţionalizate din centrele rezidenţiale de tip clasic din judeţul Neamţ.

Scopul proiectului va fi atins pe de o parte, prin transferul a 72 de persoane adulte cu dizabilităţi din centrele rezidenţiale clasice din județul Neamț în nouă locuințe protejate, iar pe de altă parte, prin oferirea de servicii sociale, dezvoltate la nivelul comunității, în cadrul a trei centre de zi. Proiectul se implementeză în localitățile Pipirig, Timișești, Borlești și Târgu-Neamț.

Prin intermediul proiectului„BARRIER-FREE”, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, D.G.A.S.P.C. Neamț va reduce numărul persoanelor adulte cu dizabilități din sistemul instituționalizat prin asigurarea serviciilor sociale la nivelul comunității. Valoarea totală a proiectului este de 7.894.284,68 lei.