Profesioniștii care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale pentru copii din subordinea DGASPC Neamț au primit un sprijin important din partea UNICEF România, care a donat recent echipamente de protecție și dezinfectanți. Reprezentanții organizației au venit personal în Neamț și au dus în centre cantități importante de măști de protecție, mănuși, dezinfectanți și alte materiale sanitare, toate urmând să fie utilizate de personalul unităților astfel încât să fie mai bine protejat iar copiii să rămână sănătoși.

”Asistenți medicali, mediatori sanitari, asistenți și lucrători sociali, toți profesioniștii care lucrează cu copiii sau merg pe teren în sprijinul copiilor dezavantajați, au nevoie de echipamente speciale de protecție. Un profesionist echipat și protejat este sprijin real pentru mulți copii, părinți și bunici. Este o bucurie să putem oferi un sprijin acestor oameni dedicați”, a spus Despina Andrei, manager de comunicare UNICEF.

Donația a fost primită cu recunoștință mai ales că orice mijloc de protecție care contribuie la bunăstarea personalului și mai ales a beneficiarilor este foarte bine-venit în această perioadă. ”De peste 3 luni profesioniștii care activează în centrele rezidențiale au fost cu adevărat eroii noștri. Au făcut sacrificii, au renunțat la familiile lor și au stat cu devotament și responsabilitate alături de copii, vârstnici sau persoane cu dizabilități. Este dovada că asistența socială este formată nu doar din profesioniști ci mai ales din oameni empatici și dedicați. Faptul că am avut alături foarte mulți prieteni de nădejde precum UNICEF, un partener constant al nostru, ne-a fost de un real folos motiv pentru care suntem profund recunoscători celor care au fost alături de noi în această perioadă dificilă. Vă mulțumim tuturor!”, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.