Proiectul „O nouă șansă – Locuință protejată Cireșul, Locuință protejată Paltin și Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități Săbăoani“ implementat de DGASPC Neamț cu sprijinul financiar al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități și al Consiliului Județean Neamț a fost mediatizat săptămâna aceasta în comunitățile din Roman și Săbăoani. În cadrul acțiunii de promovare, echipa de implementare s-a întâlnit cu reprezentanții autoritățile publice locale și a distribuit pliante informative specialiștilor și locuitorilor din cele două comunități.

Proiectul „O nouă șansă“ are drept scop asigurarea tranziției tinerilor cu dizabilități din centrele de protecție socială pentru copii către sistemul de protecție al adulților cu dizabilități prin oferirea unor servicii specializate, în concordanță cu nevoile fiecărui beneficiar. Practic, vor fi înființate la Roman două locuințe protejate pentru 16 tineri cu handicap iar la Săbăoani va fi realizat un centru de zi care va oferi servicii pentru minimum 30 de persoane cu dizabilități, atât instituționalizate cât și din comunitate.

Realizarea acestor obiective va conduce la creșterea calității serviciilor destinate persoanelor cu handicap și va avea impact pozitiv asupra comunităților locale, oferind locuri de muncă și contribuind la dezvoltarea infrastructurii sociale.

Valoarea totală a proiectului este de 2.664.300,15 lei.