Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități a fost marcată marți, 3 decembrie în toate centrele din structura DGASPC Neamț. Au fost organizate spectacole, concursuri, ateliere creative iar beneficiarii au avut parte și de surprize, primind vizita voluntarilor care au dorit să petreaca această zi specială cu ei.

                                                                    

               Manifestări speciale au fost organizate și în Centrul de de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni unde beneficiarii, cu sprijinul voluntarilor și al educatorilor din centru au petrecut demonstrându-și abilitățile în cadrul unor ateliere creative în cadrul cărora au realizat ornamente de Crăciun, picturi, măști tradiționale, etc. La final, au oferit oaspeților un scurt moment artistic, cel mai emoționant fiind dansul cărucioarelor. Tinerii cu dizabilități, ajutați de instructori, au demonstrat că dacă își doresc cu adevărat pot dansa și simți muzica exact ca noi toți, doar forma de exprimare este diferită.

               Sloganul sub care s-au derulat toate activitățile organizate pentru celebrarea zilei de 3 decembrie a fost „Nimic pentru noi, fără noi!“, principiul de baza al Convenției ONU cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități care stabilește că la nivelul tuturor proceselor și deciziilor luate trebuie să fie implicate persoanele cu handicap.