În toate centrele rezidențiale pentru copii aflate în subordinea DGASPC Neamț sunt organizate cursuri de acordare a primului ajutor în caz de urgență medicală și însușire a tehnicilor de resuscitare pentru personalul care lucrează direct cu beneficiarii, astfel încât să poată interveni eficient în situații de urgență. Sesiunile de instruire sunt în conformitate cu standardele referitoare la asistența pentru sănătate a copiilor și au la bază protocolul de colaborare încheiat între DGASPC Neamț și Serviciul Județean de Ambulanță Neamț.

                                            

 

           Luni, 25.11.2019, a fost organizat un curs la Complexul de Servicii Ozana Târgu Neamț, instruirea fiind realizată de o echipă formată din medici și asistenți medicali de la Serviciul de Ambulanță Neamț, coordonată de manager doctor Dorice Albu. Au participat toți salariații Complexului de Servicii Ozana Targu Neamt.

           Echipa medicală a prezentat informații teoretice și practice despre situațiile de urgență, funcționarea sistemului unic de urgență 112, intervenția primară în cazul corpilor străini în căile aeriene superioare la copii, tehnici de resuscitare cardio-pulmonare, manevra Heimlich, primul ajutor în caz de arsură, toaletarea plăgilor, importanța igienei în menținerea sănătății copiilor, etc.

          Personalul de specialitate și-a însușit noțiunile teoretice și a realizat sub supravegherea medicilor manevre practice de intervenție în vederea acordării primului ajutor în caz de urgență.

          Astfel de cursuri au fost deja organizate în centrele Elena Doamna, Ion Creangă și Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități din Piatra Neamț urmând să aibă loc acțiuni similare și la centrele Romanița și Familia Mea din Roman.