Proiectul „Mobilitate fără bariere – Locuința protejată Dolia, Locuința protejată Nemțișor, Locuința protejată Stânca și Centrul de zi Pipirig“ a fost prezentat miercuri, 20 noiembrie, de către echipa de implementare specialiștilor  administrației publice locale Pipirig  precum și membrilor comunității.

          În cadrul activității de mediatizare au fost detaliate obiectivele proiectului, scopul acestuia, grupul țintă, rezultatele preconizate și, mai ales, facilitățile de care vor beneficia cetățenii comunei Pipirig. Pentru o mai bună informare, au fost distribuite pliante membrilor comunității, cu toții declarându-se interesați de serviciile oferite precum și de viitoarele locuri de muncă.

                                             

          Principalele obiective ale proiectului sunt înființarea a 3 locuințe protejate pentru 24 de persoane cu dizabilități provenite din centrele rezidențiale clasice și realizarea  unui centru de zi care va oferi servicii de specialitate persoanelor cu dizabilități instituționalizate dar și din comunitate.

                                   

           Proiectul „Mobilitate fără bariere – Locuința protejată Dolia, Locuința protejată Dolia, Locuința protejată Nemțișor și Centrul de zi Pipirig“ este implementat de DGASPC Neamț cu sprijinul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități și al Consiliului Județean Neamț, valoarea totală fiind de 3.631.348 lei.