Peste 300 de copii aflați în evidențele DGASPC Neamț au fost în tabără la mare, alți 30 urmând să plece la jumătatea acestei luni într-o tabără la Poiana Căprioarei, în județul Vaslui. Printre cei care s-au bucurat de o săptămână de vacanță pe litoral s-au numărat copii din centrele de plasament, copii aflați în plasament la asistenți maternali, în plasament familial precum și copii proveniți din familii defavorizate ce beneficiază de servicii oferite în cadrul Centrului de Zi Piatra Neamț dar și în cadrul unui proiect implementat de DGASPC Neamț la Târgu Neamț, Răucești și Pipirig.
Prima serie de copii a plecat către Saturn pe 16 iunie, iar până la începutul lunii iulie au urmat alte 2 serii, în total participând 270 de copii. Această tabără a fost posibilă grație unei sponsorizări, o companie privată din județul Neamț oferind pentru al treilea an consecutiv posibilitatea petrecerii unei săptămâni pe litoral pentru copiii instituționalizați precum și pentru cei din familii defavorizate. De asemenea, 30 de adolescenți din centrele de plasament cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au mers într-o tabără organizată la Eforie Sud de Ministerul Tineretului și Sportului cu scopul de a-i pregăti pentru o viață independentă în vederea ieșirii din sistem iar de pe data de 15 iulie un alt grup de 30 de copii din centrele rezidențiale vor merge în tabăra oferită de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț Vaslui.
„Și anul acesta un număr mare de copii din sistemul de protecție dar și copii din comunitate ce beneficiază de serviciile oferite de instituția noastră s-au putut bucura de câteva zile de vacanță la malul mării. Este o binemeritată răsplată după finalizarea cursurilor școlare, mai ales că pentru mulți dintre ei, în special cei din familii defavorizate, a fost prima întâlnire cu plaja și marea. Suntem recunoscători tuturor celor care prin generozitatea și implicarea de care au dat dovadă, au oferit o bucurie enormă acestor copii. Aceste tabere reprezintă o recompensă pentru eforturile lor dar și o normalitate a copilăriei care îi va ajuta cu siguranță să devină oameni valoroși, cu experiențe frumoase!“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.