În perioada 06.06.2019- 07.06.2019 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a primit vizita reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț în contextul schimbului de experiență și bune practici între cele două instituții.
Întâlnirea, ce a adus împreună conducerile celor două Direcții precum și specialiști de la cele doua instituții, a avut rolul de a împărtăși experiențe similare, de a prezenta dificultățile întâmpinate dar și bunele practici statuate de cele două D.G.A.S.P.C. -uri.
De ambele părți s-au acumulat informații noi și s-au schimbat modele de bună practică în dezvoltarea serviciilor integrate oferite beneficiarilor copii și adulți. Specialiștii D.G.A.S.P.C. Neamț au vizitat Centrul de primire în regim de urgență “Gavroche” din Cluj-Napoca, Centrul maternal “Luminița” din Cluj-Napoca și Centrul Comunitar Județean, Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii și Adulți Cluj, concluzia fiind că ambele instituții utilizează instrumente și proceduri de lucru similare.
”Împărtășirea experiențelor comune precum și prezentarea unor proceduri de lucru aplicate de ambele instituții aduc multiple beneficii, fiecare parte asimilând exemplele de bune practici în vederea implementării lor la nivelul județului. Totodată, au fost decelate și diferențele specifice fiecărui județ, concluzia fiind că anumite proceduri nu pot fi aplicate identic întrucât există un specific aparte al beneficiarilor. A fost o întâlnire reușită, utilă, care va aduce cu siguranță avantaje ambelor părți. Mulțumim colegilor de la D.G.A.S.P.C. Cluj pentru deschiderea arătată și pentru oportunitatea oferită de a cunoaște direct modalitatea lor de lucru. Sperăm să repetăm experiențele și cu alte Direcții din țară, deoarece însușirea unor modele de bune practici conduce cu siguranță la perfectarea și creșterea calității serviciilor, deziderat comun al tuturor lucrătorilor din domeniul asistenței sociale”, a spus Cristina Păvăluță, directorul D.G.A.S.P.C. Neamț.
Daniel Claudiu Tămaș, directorul general al D.G.A.S.P.C. Cluj subliniază faptul că “aceste întâlniri de lucru între specialiști prin intermediul cărora se dezbat limitele legislative, procedurile de lucru, situațiile cu care specialiștii se confruntă în teren și în centre trebuie să devină o rutină a muncii în asistența socială și protecția copilului, bunăstarea beneficiarilor și respectarea drepturilor acestora fiind obiectivele primordiale ale fiecărei Direcții. “