Un copil sănătos este cel mai frumos dar pentru un părinte. Specialiștii Centrului de recuperare de zi pentru copilul cu dizabilități Piatra Neamț din subordinea DGASPC fac zilnic eforturi pentru a oferi astfel de daruri speciale beneficiarilor iar pentru ca eforturile să le fie încununate de succes, în ajunul Zilei Copilului, de 1 iunie, CRZCD și-a prezentat noile servicii în cadru festiv, printr-o activitate dedicată copiilor și părinților. Pe lângă terapiile obișnuite, conducerea Centrului a prezentat noile servicii de recuperare precum platforma MIRA și Cușca Rocher.

                                       

Platforma MIRA, achiziționată în cadrul campaniei „Împreună pentru un MIRAcol” organizată de Rotaract Piatra Neamț, este o platformă informatică menită să transforme procesul de recuperare într-unul distractiv și accesibil. Ea este destinată copiilor cu afecțiuni neurologice, cu tulburări de comportament, cu sindom Down, etc. Scopul utilizării terapiei MIRA este de a-i motiva pe micii beneficiari să lucreze mai rapid, mai ușor și mai distractiv în drumul lor spre o viață independentă. MIRA utilizează jocuri video ce conțin exerciții personalizate, adaptate dizabilității copiilor și gradului lor de maturitate emoțională.

                 

Cușca Rocher, o altă terapie novativă, este un dispozitiv ce vine în sprijinul copiilor cu afecțiuni neurologice și post-traumatice oferindu-le o perspectivă dinamică și provocatoare. Practic, prin includerea într-un astfel de program de recuperare, copilul cu dizabilități câștigă o bună mobilizare a articulațiilor și coloanei vertebrale, posibilitatea de a se mișca în 3 planuri, dezvoltarea abilităților vizual-spațiale, etc. Din punct de vedere al specialiștilor, un copil ce utilizează terapiile MIRA și Cușca Rocher va „câștiga” motivație, distracție, independență, veselie!