Campaniile DGASPC Neamț de informare și de prevenire a cazurilor de abuz asupra copiilor și mai ales de conștientizare asupra consecințelor grave ale bullyingului continuă și anul acesta prin organizarea a numeroase acțiuni în școlile din județ. Cea mai recentă activitate de acest fel a avut loc pe data de 29 martie, la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu din Piatra Neamț și a fost susținută de psihologii Raluca Apintei și Liliana Agafiței, din cadrul Centrului de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități (CRZCD) Piatra Neamț, din subordinea DGASPC. La activitate au participat elevii a două clase a X-a însoțiți de profesoarele Aurora Corchez și Cristina Popa. De asemenea, directorul Colegiului, profesor Mariana Paleu și consilierul școlar Mariana Sârbu au fost prezente, precum și șefa CRCZD, Laura Rotaru.

                       

          Psihologii CRZCD au definit comportamentul de tip bullying, au identificat modalități concrete de acțiune împotriva acestui fenomen, au organizat mici ateliere de lucru cu copiii, totul desfășurându-se interactiv. La finalul întâlnirii au fost oferite materiale informative care să îi învețe pe elevi consecințele comportamentului abuziv asupra colegilor dar și cum pot preveni sau chiar stopa acest fenomen.

          Acțiuni similare au fost desfășurate de specialiștii Biroului Prevenire Instituționalizare Copii, Coordonare SPAS din cadrul DGASPC la școlile din comunele Dragomirești și  Săvinești unde au participat în total 45 de copii și 5 cadre didactice precum și la Complexul de Servicii de Zi Piatra Neamț, acolo fiind prezenți 25 de copii și 5 instructori de educație.